Cadeo logo - wordmark

Duurzaamheid steeds hoger op het prioriteiten (en cadeau) lijstje

Klinkt saai, een duurzaam cadeau. Dat hoeft niet! Als bedrijf hoef je niet persé een houten pen van bamboe te geven aan de werknemers. Tegenwoordig zijn er zo veel meer leuke cadeau opties die wél van kwaliteit zijn en impact maken. Bekijk ons aanbod, we hebben meer dan genoeg opties. Hoe maken we samen de shift naar het normaliseren van duurzame cadeaus? We leggen je het uit.

Hoe kan je het geven (en kiezen) van duurzame cadeaus stimuleren?

Duurzame cadeaus zijn producten die zijn gemaakt met aandacht voor het milieu, en de omstandigheden waarin ze zijn geproduceerd. Ze worden gemaakt met minimale impact voor onze aarde en vaak met herbruikbare, recyclebare, of biologisch afbreekbare materialen. Of je nu een verjaardag, jubileum, Kerstmis, of gewoon zomaar iets te vieren hebt, duurzame cadeaus zijn geschikt voor elke gelegenheid en leuk voor iedereen. Ze zijn persoonlijke en bewuste geschenken die goed zijn voor de ontvanger én onze planeet.

In een tijd waarin duurzaamheid belangrijk is, kan een flexibel cadeau een milieuvriendelijker keuze zijn. De ontvanger kan het ontvangen cadeau wisselen voor iets wat hij/zij écht nodig heeft. Ook kunnen ze kiezen om een boom te planten of te doneren aan een goed (duurzaam) doel. Dit vermindert verspilling en zorgt ervoor dat de keuze van het cadeau zowel persoonlijk als duurzaam is.  

Hoe wij jou helpen bij het geven van duurzame cadeaus?

Bij Cadeo draait het allemaal om het maken van een positief verschil. Onze collectie bevat cadeaus die van (duurzame) makers en ondernemers vandaan komen, die bijdragen aan een betere wereld. Wij zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om te kijken naar de makers achter een cadeau, de oorsprong van de materialen en hierbij een zo transparant mogelijk verhaal te creëeren voor de consument. Hoe doen wij dit?

  1. Wij bieden een platform aan voor kleine merken: Sinds het begin is het ons doel bij Cadeo geweest om jou te helpen bij het ontdekken van nieuwe, hippe, duurzame merken. We struinen het internet af op zoek naar de coolste, nieuwste producten van kleine bedrijven en ontwerpers. Tot nu toe hebben we geweldige partners gevonden. Ze variëren van lokale makers tot familiebedrijven met een rijkelijke geschiedenis. Ze zijn allemaal erg trots op hun werk en geven net zoveel om kwaliteit en hun impact als wij.
  2. Steun een goed doel of plant een boom: Een andere manier om duurzame cadeau in te zetten, is door te kiezen voor producten die bijdragen aan goede doelen of sociale projecten. Dit kan variëren van het planten van bomen tot het ondersteunen van lokale gemeenschapsprojecten. Bij Cadeo bieden wij deze opties aan.

 

Wat kan jij doen als bedrijf? Integreer duurzaamheid in je cadeaubeleid en bepaal wat duurzaamheid betekent voor jouw organisatie. Door duurzaamheid op te nemen in je beleid, stimuleer je bewuste keuzes bij je collega’s bij het geven van cadeaus. Op deze manier geef je hen een zetje in de goede richting.

Deel dit artikel via

Soortgelijke artikelen
Vind in dit artikel de...
Vind in dit artikel de ideale geschenken voor generatie Z!...
Verstuur de leukste duurzame cadeaus...
Verstuur de leukste duurzame cadeaus naar jouw vrouwelijke collega's en maak hen blij terwijl je ook...
Vind in dit artikel verschillende...
Vind in dit artikel verschillende impactvolle cadeaus waarmee jij aan jouw team kan laten zien dat...