Cadeo logo - wordmark
3 tips voor het vinden van een passed cadeau

Tips & tricks: Zo vind je het perfecte cadeau

We hebben het allemaal wel een keertje meegemaakt. Je hebt binnenkort een verjaardag en je moet nog een cadeau kopen. Je kent de jarige best wel goed maar je hebt echt geen idee wat je moet kopen. We willen allemaal uniek zijn en iets geven waar je echt iets aan hebt of mee kan maar wa.!? En dan heb ik het nog niet eens gehad over de persoonlijke voorkeuren van de ontvanger. Don’t worry, je bent niet de enige.

Gelukkig hebben we in het jaar 2024 toegang tot het internet. Daarom een paar handige tips om het juiste cadeau te kiezen en het kaf van het koren te scheiden.

Tip 1 - Bepaal je budget

Het belangrijkste is weten hoeveel je uit wilt geven. Dit kan natuurlijk verschillen per persoon, de band die je hebt en de gelegenheid. Is het een collega die weg gaat of jarig is, dan kan je misschien met het hele team samen een cadeau geven. Maar als het je broer is, dan is je budget misschien hoger en wil je ook echt iets geven waar hij iets aan heeft. 

Tip 2 - Wat interesses of hobbies heeft de ontvanger?

Iedereen heeft wel een hobby of een passie waar je blij van wordt en graag doet. Houdt de ontvanger van koken? Kijk dan of je misschien een nieuw kook-gadget kan geven. Denk bijvoorbeeld aan een mooi oester-mes set of een boek met BBQ recepten. Of kijkt de ontvanger graag naar nieuwe sci-fi series op Netflix of leest een goed boek. Of als hij/zij meer een huismus is, overweeg dan een mooie geurkaars van Very Goods Studio of een incense discovery set van Bloom.

Tip 3 - Geef méér dan een cadeau

Een leuk ingepakt cadeau doet veel natuurlijk, maar hoe mooi is het als er ook nog een mooi verhaal achter zit?

Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop het gemaakt is, of de achtergrond en het verhaal van de makers. In plaats van een bekend cadeau van een groot onpersoonlijk merk te geven, kan je ervoor kiezen om iets meer duurzaams te geven. Dit is niet alleen leuk om te krijgen maar zegt ook iets over jou. En nee, het hoeft geen bamboe tandenborstel te zijn of ecologisch bestek. Een handgemaakte kaars van een lokale studio maakt ook het verschil.

Met deze tips kom je al een eindje op weg. Natuurlijk zijn er nog heel veel andere manieren om het perfecte cadeau te geven, denk aan het moment en ook de persoonlijke overtuiging van deze persoon of waar hij/zij woont. Maar wat vooral belangrijk is, is dat je laat zien door jouw cadeau dat je om diegene geeft en hem of haar waardeert. Of het nou een cadeau van €10 of €100 is, het gaat om het gebaar en deze is onbetaalbaar.

Deel dit artikel via

Soortgelijke artikelen
Vind in dit artikel de...
Vind in dit artikel de ideale geschenken voor generatie Z!...
Verstuur de leukste duurzame cadeaus...
Verstuur de leukste duurzame cadeaus naar jouw vrouwelijke collega's en maak hen blij terwijl je ook...
Vind in dit artikel verschillende...
Vind in dit artikel verschillende impactvolle cadeaus waarmee jij aan jouw team kan laten zien dat...