Cadeo logo - wordmark

Wat zijn de kosten van een kerstpakket?

Ieder jaar rondom de feestdagen is het weer zo ver: elke werknemer ontvangt een kerstpakket! Wat er in zit en wat de waarde is van het kerstpakket is natuurlijk afhankelijk van het budget. Gemiddeld geven werkgevers tussen de €30 & €75 per kerstpakket uit. Het budget dat bedrijven hebben voor het kerstpakket is afhankelijk van meerdere factoren.

Grootte van het bedrijf

Kleinere bedrijven hebben natuurlijk ook minder werknemers, dit zorgt ervoor dat er ook minder budget is en dat kleinere bedrijven vaak minder te besteden hebben voor een kerstpakket. Het budget van deze bedrijven ligt daarom vaak tussen de €30 en de €50 euro per kerstpakket.

Grotere bedrijven daarentegen, hebben juist meer werknemers en hebben vaak ook meer te besteden voor een kerstpakket. Het budget van grotere bedrijven ligt daarom al snel tussen de €50 en €75 per kerstpakket.

De bedrijfscultuur

De bedrijfscultuur speelt een belangrijke rol in het geven van kerstpakketten. Zo is het bijvoorbeeld voor veel bedrijven traditie om een kerstpakket te geven en is dit automatisch iets wat werknemers aan het eind van het jaar verwachten, hierdoor ligt de lat bijvoorbeeld ook hoger dan bij beginnende bedrijven die zo’n traditie nog niet hebben. Wat een bedrijf uitgeeft aan de kerstpakketten is ook afhankelijk van in hoeverre het belangrijk wordt gevonden om waardering te uiten naar de werknemers. Bedrijven die daar minder waarde aan hechten zullen minder budget vrijmaken voor de kerstpakketten dan bedrijven die daar veel waarde aan hechten.

De branche

Verschillende soorten bedrijven vallen ook elk in een eigen branche en deze branche staat vaak ook bekend om te grootte van haar kerstpakketten. Zo is het bijvoorbeeld zo dat bedrijven in de corporate sector zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, en grote multinationals vaak hogere budgetten hebben voor kerstpakketten. En instellingen in de non-profit en overheidssector hebben vaak kleinere budgetten en besteden daarom minder per persoon.

Blijk van waardering

Welk budget jij als bedrijf over hebt om te besteden aan de kerstpakketten maakt eigenlijk niet uit. Via Cadeo heb je voor zowel een kleiner als groter budget allerlei soorten cadeaus voor jouw werknemers! Uiteindelijk staat één ding centraal: waardering uiten naar je werknemers, dat is het aller belangrijkste.

Wil je inspiratie opdoen en meer weten over de mogelijkheden bij Cadeo?

Ik wil meer weten

Deel dit artikel via

Soortgelijke artikelen
Vind in dit artikel de...
Vind in dit artikel de ideale geschenken voor generatie Z!...
Verstuur de leukste duurzame cadeaus...
Verstuur de leukste duurzame cadeaus naar jouw vrouwelijke collega's en maak hen blij terwijl je ook...
Vind in dit artikel verschillende...
Vind in dit artikel verschillende impactvolle cadeaus waarmee jij aan jouw team kan laten zien dat...